• Retkipäivä: 18.4.2024
  • Parkkipaikka: Lähin osoite, Santaojantie 78
  • Reitti: Ympyräreitti 3,5 km
Kuvassa linkki karttaan
”Tekojärvi” tai ”allas” kuulostavat ikävän keinotekoisilta, mutta täällä näyttää hyvältä

Raisiossa sijaitsee mielenkiintoinen luontopolku, joka kiertää Haunisten altaan ympäri. Allas on vuonna 1973 rakennettu tekojärvi, jota on käytetty Naantalin ja Raision raakavesivarastona vuoteen 2012 saakka. Nykyään allas on pyhitetty virkistyskäyttöön ja sitä kiertää 3,5 kilometrin polku.

Reitti kuljettaa monenlaisia polkuja

Reitti kulkee koko matkan lähellä rantaa ja näin järvelle ja luodoille pääsee näkemään joka suunnasta. Tämä antaa mahdollisuuden tarkkailla paremmin vesilintuja, joita järvellä on runsaasti. Tänne kannattaa siis ottaa kiikarit mukaan jos lintujen puuhien seurailu kiinnostaa.

Saaret ja luodot ovat lintujen valtakuntaa

Reittiä on helppo seurailla ja se on merkitty sinisin täplin puiden runkoihin. Maasto on vaihtelevaa ja pitää sisällään kaikenlaista soratiestä kallioihin ja juurakoihin, mutta on helppokulkuista. Matkan varrella on tulentekopaikkoja ja penkkejä, joille voi pysähtyä ihailemaan maisemaa ja pitämään taukoa.

Mikäs tässä olisi eväitä syödessä..

Voin tässä samalla paljastaa kokemuksen syvällä rintaäänellä varman vinkin mukavaan taukoon. Kannattaa muistaa ottaa eväät mukaan! Itse huomasin parkkipaikalla, että aamulla tekemäni eväsleivät jäivät lähtötohinassa kotiin. Onneksi kahvitermari sentään tuli mukaan, sillä keväinen tuuli oli vielä melko viileä. Kotiin palatessani sain kuitenkin kiitosta hyvistä leivistä, jotka olivat menneet parempiin suihin.

Rapautuvaa kivilaatua

Haunisten allas on hieno päiväretki kohde, joka tarjoaa upeat näkymät tekojärvelle. Kovin erämaisiin fiiliksiin täällä ei pääse, sillä kaupungin äänet kantautuvat luonnon äänien joukkoon ja paikka tuntuu olevan varsin suosittu retkeilykohde.

Kuvassa linkki karttaan

SUOSITTU KOHDE JA HYVÄSTÄ SYYSTÄ!


0 kommenttia

Vastaa

Avatar placeholder

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *