• Retkipäivä: 22.4.2024
  • Parkkipaikka: Laita google mapsiin, Nokian autogrilli
  • Reitti: Ympyräreitti 5 km
Kuvassa linkki karttaan

Nokialla, Pyhäjärven ja Vihnusjärven välissä kohoaa korkeimmillaan 40 metriä korkea harju. Täällä kulkee luontopolku, joka kierrättää noin viiden kilometrin lenkin harjun lakea pitkin laskeutuen alas Vihnusjärven rantaan.

Harjun päällä kulkevaa reittiä

Luontopolulle lähdetään parkkipaikalta, jonka reunalla on grillikioski. Pakkasin kuitenkin mukaan terveelliset eväät ja lähdin reippaana kiipeämään rappusia, jotka vievät harjun päältä lähtevälle polulle. Puiden välistä aukeaa maisemaa talojen kattojen yli Pyhäjärvelle.

Harjun päällä puhalsi kylmä tuuli, joka oli pienen takatalven jälkimainingeissa todella raaka. Tästä huolimatta ylhäällä kulkeva reitti tarjosi hienon kokemuksen maisemineen ja jyrkkine rinteineen. Risteyskohdissa reitti on opastettu joko kyltein tai punaisilla täplillä. Parista kohdasta opastus tosin puuttui, mutta viimeistään karttaa vilkaisemalla löytää kyllä oikeaan suuntaan.

Opastus on pääosin kunnossa

Harjun alla reitti kulkee välillä leveämpää ulkoiluväylää pitkin, mutta myös pienempiä polkuja. Loppumatka kuljetaan pientä kivikkoista ja juurakkoista polkua pitkin ja täältä avautuvat hienot maisemat Vihnusjärvelle. Reitti päättyy Kennonnokan uimarannalle, mutta tänään ei lisäviilennystä tarvinnut.

Epävirallisen oloinen taukopaikka
Rantareitiltä löytyy pitkospuitakin

Parkkipaikalle saavuttuani huomasin mukaan ottamieni eväiden jääneen ehkä vähän puolitietoisesti syömättä ja nyt oli kova nälkä. Niinhän siinä sitten lopulta kävi, että omat eväät jäivät reppuun ja löysin itseni grillin tiskiltä tilaamassa jotain ihan muuta.

Kiven ja puun liitto
Kuvassa linkki karttaan

TÄÄLLÄ ON AINEKSET MUKAVAAN RETKEEN!